SilentQ, CQ Produktionsstyring, MPS, CRM, ERP, Lagerstyring, Tidsregistrering, Kasseterminal
Forside    Funktioner    Opdatering    Referencer    Sitemap    Priser    Kontakt     
Internet og sikkerhed!
Det kan være vanskeligt at overskue de problemer, man udsætter sig for, når virksomheden kobler op på Internettet.
Der er 4 grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger, der bør gennemføres: 
  • Virustest af alle filer, der ligger og lægges på computeren!
  • Effektive passwords!
  • Sikring mod indbrud på maskinen fra Internettet!
  • Indfør og informer om generelle IT regler i virksomheden!
Dermed er de første og vigtigste tiltag gennemført!

Virustest
Først og fremmest skal E-mail kontrolleres, vha. et virusprogram, når de går ind i firmaet. Bl.a. Panda software producerer et virus program, der dagligt opdateres flere gange. Programmet sørger for at kontrollere vedhæftede filer for kendte vira.

Password
Et LAN (Local Area Network) bombarderes konstant med forespørgsler om at det eksisterer! - For efterfølgende forsøg på at komme ind på netværket.
Har man en server, eks. NT (New Tecnology) skal man sørge for at brugerne i LANET (local area network) benytter gode passwords, da det vil være et ufravigeligt krav til indbryderne, at de har et brugernavn og et password for at komme til folderne på server harddiskene!
Det kan ikke nytte at bruge passwords, der er lette at gætte, da der bruges programmer til automatisk at bombardere med brugernavne og passwords. Eksempler på ”dårlige” passwords er f.eks. månedsnavne, personnavne, bilmærker, planetnavne, firmanavne, dyrenavne – med andre ord benyt ikke de mest almindelige begreber, hvor stavemåden giver sig selv.
Eksempler på gode password er sammensatte begreber eller ord som eks. ”husk17”, ”tysk23”, ”ellerogkun”, ”kun13”, ”villevilje”. Det skal huskes, benytter man bogstaver og tal sammen - f.eks. 3 enheder, er der over 300.000 muligheder for at kombinere på både sammensætning og rækkefølge. Benyttes flere bogstaver og tal øges mulighederne næsten astronomisk og det vil være næsten umuligt at skyde sig ind på det rigtige password.
Det har også vist sig, at de fleste indbrud på servere, er af personer, der har kendt passwords i forvejen, eller hvor password har været for dårligt!

Firewall
Hvis indbryderne ikke kan se, hvad der befinder sig bag en fast IP adresse er sandsynligheden mindre for, at der forsøges på indbrud.
Bl.a. ZoneAlarm er et af de bedste programmer til at undgå indbrud. Programmet kan hentes gratis på nettet. Det findes også i en betalingsudgave, med større muligheder.
Med ZoneAlarm sat rigtigt op, kan kun IP adressen på den maskine der er tilsluttes ses. Det er ikke muligt at få hjemmemaskinen til at agere som server eller klient og dermed give muligheder for såkaldt ”SpyWare”. 

Generelle regler
Åbn aldrig E-mail vedhæftede filer fra afsendere, der ikke er kendte. Bed evt. de, der sender E-mail med vedhæftede dokumenter, om i selve E-mail teksten at skrive, at de har vedhæftet filer og hvor mange, der er vedhæftet.
Vær forsigtig med download fra ukendte eller måske odiøse hjemmesider på nettet.
Opfører en maskine sig mærkeligt skal den afbrydes fra det lokale LAN med det samme (tag Lan-netstikket ud) og efterfølgende køres en virustest på den.
Er der virus i hele systemet, afbrydes forbindelsen fra Internettet også med det samme (Fjern LANETS forbindelse til internettet!).
Informer medarbejdere om virusser og andre kriminelle tiltag der florerer. Det holder ånden oppe!

Copyright  ©  2001 - 2010 SilentQ  ®  SE/CVR: 26319269